EMO en API, twee systemen van COEL

COEL Toetscentra biedt aan haar klanten al enige jaren de boekingstool Examenmanagementomgeving (EMO) aan. Examenbureaus, opleiders, bedrijven en brancheverenigingen die klant worden bij COEL Toetscentra krijgen toegang tot de EMO. Deze boekingstool is geïntegreerd met een toetsafnamesysteem waarin uw examens kunnen worden ingevoerd. Uw examenflow zal dan volledig geautomatiseerd zijn. Dat betekent dat een geboekt examen direct beschikbaar is in de afnamesoftware en dat de kandidaat direct examen kan doen op een van onze COEL-locaties.

Nieuwe mogelijkheid: API
Wanneer u als examenbureau, opleider, bedrijf of branchevereniging al een eigen boekingssysteem tot uw beschikking hebt, dan is het tegenwoordig ook mogelijk om gebruik te maken van het boekingssysteem van COEL Toetscentra, zonder dat u daar EMO voor nodig hebt. COEL Toetscentra biedt namelijk als aanvulling op EMO ook een API aan. API is een afkorting die staat voor Application Programming Interface. Een API maakt het mogelijk dat verschillende systemen met elkaar kunnen communiceren en gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

Met een API kunt u het boekingssysteem van COEL Toetscentra koppelen aan uw eigen backoffice. U haalt daarmee informatie op over de beschikbaarheid van stoelen op de COEL-locaties en deze informatie wordt gepresenteerd op uw eigen website of boekingssysteem. Een examenkandidaat kan zo in uw systeem een examen boeken, betalen en een tijdstip en locatie voor de afname reserveren. Uw systeem geeft de gegevens van de kandidaat, het toetsmoment en de code van het examen via de API door aan COEL. Dit gebeurt allemaal achter de schermen. Op het geplande examenmoment liggen bij de gekozen toetslocatie de inloggegevens klaar.

COEL Toetscentra biedt dus tegenwoordig twee mogelijkheden om gebruik te maken van onze locaties en stoelen:

  1. Een Examenmanagementomgeving (EMO)
  2. Een Application Programming Interface (API)
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van EMO en API? Neem dan gerust contact met ons op!
 
Comments are closed.